laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bourgondische stoofpot
  ingrediënten:
    voor 8 personen:
1 kg magere runderlappen
100 g boter of margarine
150 g spekblokjes
3 uien, gesnipperd
4 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon
1 takje tijm
1 laurierblad
1 teentje knoflook
250 g champignons
peterselie
zout, peper
allesbinder
  bereiding:
    De spekblokjes bakken in de boter, uit de pan nemen en in het braadvet de in blokjes gesneden en gezouten runderlappen braden. Dit duurt even, want er komt heel veel vocht uit het vlees. Als het vlees bruin is de uien, de champignons en de knoflook een paar minuten meebakken.
Afblussen met bouillon en rode wijn.
De tijm en het laurierblad erbij doen en alles een paar uur laten sudderen tot het vlees gaar is.
De saus binden met allesbinder en eventueel op smaak brengen met zout, peper en peterselie.

Met dank aan Micmac
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats