laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoofde vis met duglérésaus
  ingrediënten:
    voor 2 personen:

-370 gr magere visfilets bv. Kabeljauw, schelvis, tarbot, enz.
-een weinig vetstof
-½ dl droge witte wijn = (+/- ½ wijnglas)
-peper, (eventueel een beetje zout), tijm en laurier
-1 ajuin
-3 tomaten
-250 gr champignons
-1 eetlepel bloem
-2 eetlepels geconcentreerde halfvolle melk
-gehakte peterselie
-enkele schijfjes citroen
  bereiding:
    -Schik de vis in een ingevette vuurvaste schotel;
-Overgiet met een scheut witte wijn en water;
-Kruid met peper (en eventueel zout) en voeg tijm en laurier toe;
-Plaats de schotel in een warme oven (+/- 175°C) gedurende +/- 30 minuten;
-Snipper de ui fijn;
-Maak de champignons schoon en snij de grote champignons in stukken;
-Dompel de tomaten even onder in heet water en pel ze en snij ze in stukken;
-Stoof de ui in een weinig vetstof, voeg de champignons en de tomaat toe en laat alles +/- 10 minuten stoven;
-Giet het visvocht bij de groenten zodra de vis klaar is;
-Maak een papje met de bloem en de geconcentreerde melk en bind
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats