laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ananas kaneel cake
  ingrediënten:
    voor de topping:
175 gr bruine suiker
175 gr walnoten (gehakt)
75 gr bloem
kaneel
50 gr boter

voor de cake:
1 klein blikje ananasstukjes
550 gr bloem
15 gr citroenrasp
1,5 theelepel bakpoeder
snufje zout
125 gr boter
250 gr suiker
3 eieren
250 ml zure room
  bereiding:
    Hoe maak je de topping?
in een kleine kom meng je de bruine suiker, de walnoten, bloem en kaneel. meng de boter erdoor.

Hoe maak je de cake?
laat de ananasstukjes uitlekken in een kom. druk nog even met een lepel op de stukjes om zoveel mogelijk sap eruit te halen.
maak hele kleine stukjes van de partjes ananas en zet de ananas vervolgens even aan de kant.
het sap heb je niet nodig.
voeg in een kom de bloem, citroenrasp, bakpoeder en het zout tezamen.
doe de boter erbij en de suiker en mix dit goed door elkaar.
voeg de eieren (één voor één) toe en mix alles goed door elkaar.
voeg vervolgens de zure room toe en mix alles totdat alles goed is gemengd.
doe de helft van de mix in een (ingevette en bebloemde) cakevorm en doe daarna de helft van de topping erop.
doe vervolgens de ananasstukjes erop.
daarna komt de rest van de mix in de vorm en de resterende topping.

Bak de cake in een voorverhitte oven van 180 graden in ongeveer 50 minuten.
De cake is het lekkerst als hij nog warm is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats