laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tirakia met tzatziki van anna
  ingrediënten:
    Grieks hapje voor bij de borrel of als voorgerecht.

Tirakia
5 plakjes bladerdeeg
60 gram feta
30 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 losgeklopt ei
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Verkruimel intussen de feta. Voeg de parmezaanse kaas, de peterselie, het losgeklopte ei en de peper toe en vermeng alles goed met elkaar. Snij de plakjes bladerdeeg in vieren. Schep op elk vierkantje bladerdeeg wat vulling en vouw de plakjes schuin dubbel. Druk de randen dicht met een vochtige vork en druk nog even aan met een vochtige vinger. Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten bruin en gaar.
  bereiding:
    Tzatziki
1 middelgrote komkommer
2 a 3 teentjes knoflook
½ eetlepel olijfolie
bakje Griekse yoghurt
zout, peper
paprikapoeder

Schil de komkommer en rasp hem boven een zeef. Bestrooi de komkommer met zout en laat hem ca. een half uur uitlekken. Het vocht er zoveel mogelijk uitdrukken. Vermeng de uitgelekte komkommer in een schaaltje met de yoghurt, de uitgeperste knoflook, wat peper en zout en de olijfolie. Laat de tzatziki afgedekt in de koelkast koud worden. Strooi er voor het serveren wat paprikapoeder over.

Zet het schaaltje met tzatziki in het midden van een groot bord en leg daar de tirakia omheen. Met een deegflapje wat van de tzatziki opscheppen en daarna opeten. Vergeet de servetjes niet.

Met dank aan anna
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats