laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oostends vispannetje
  ingrediënten:
    voor 4 personen
• 400 g visfilet in blokjes
• 200 g Noordzeegarnalen
• 2 liter visfumet
• 2 glaasjes vissaus
• 150 g gemalen Nazareth-kaas
voor de vissaus
• 150 g boter
• 150 g bloem
• 1 l visfumet
• 1 l room
• 1 dl witte wijn
• Peper en zout
  bereiding:
    • De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn.
• Voor de vissaus: de boter smelten en de bloem eronder mengen, de visfumet eronder mengen, de witte wijn en room toevoegen, tot de helft inkoken en kruiden met peper en zout.
• Van het vuur de gemalen kaas en de garnalen onder de vissaus roeren.
• De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met de saus. Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven op 200°C. Afwerken met wat gehakte peterselie.
• Serveren met stokbrood of puree


Tip:
Alle vissoorten zijn geschikt voor dit gerecht, kijk dus naar het aanbod in de viswinkel: kabeljauw, koolvis, leng, zeewolf, pladijs, pollak, poon...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats