laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude soep met yoghurt, komkommer en noten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 komkommer
50 cl ontvette gevogeltebouillon
50 cl magere yoghurt
1 bosje dille
notenolie
12 walnoten
fleur de sel
peper van de molen
  bereiding:
    Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij vervolgens in de lengte in vier. Haal de pitjes eruit en snij in blokjes van ongeveer 5 mm zijde.
Meng de yoghurt en de gevogeltebouillon tot een homogene massa.
Voeg fleur de sel en peper toe naar eigen smaak.
Pluk de dille van de steeltjes, bewaar vier takjes voor de versiering en hak de rest fijn. Doe bij de soep met de blokjes komkommer.
Zet in de koelkast.
Giet bij het opdienen twee lepels soep in elk bord. Voeg vervolgens de grof gehakte, gepelde noten en enkele druppels notenolie toe. Werk af met de takjes dille en dien onmiddellijk op.
Tip:
Dien op met geroosterd, met olijfolie besmeerd bruin brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats