laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gewokte kip met witte en groene asperges en peters
  ingrediënten:
    Gewokte kip met witte en groene asperges en peterseliesaus

voor 4 personen:

600 g kipfilet
1 dl olijfolie
1 bos witte asperges
1 bos groene asperges
1 gesnipperde sjalot
1 eetlepel kipkruiden
1 gepelde tomaat in blokjes
100 g snippers Ganda-ham

voor de quinoa:
120 g quinoa
2 dl water
1 bouillonblokje
peper en zout

voor de saus:
2 dl kippenbouillon
1 gesnipperde sjalot
2 dl room
peper en zout
20 g instant roux
1 bos peterselie
  bereiding:
    Voor de saus:
Breng de bouillon met de room, peper, zout en sjalot aan de kook.
Pluk en was de peterselie.
Voeg de peterselie bij de saus en mix met wat instant roux. Houd de saus warm.

Voor de wok:
Kook de quinoa gaar in water met een bouillonblokje, peper en zout.
Schil de witte en groene asperges en snijd de topjes af.
Kook de groene topjes 2 minuten met wat zout en verfris ze in koud water. De witte mag je dubbel zo lang koken.
Snijd de steeltjes van de asperges diagonaal in plakjes van een halve cm.
Snijd de kip in lange fijne reepjes (of laat dit door je Keurslager doen) en kruid ze met kipkruiden.
Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de kip gedurende 6 minuten.
Haal de kip uit en houd ze warm.
Doe de resterende olie in de wok en wok de asperges tot ze beetgaar zijn, voeg er de kip en quinoa bij en bak alles nog eens goed om.


Verdeel de wok over de borden en lepel er de saus rond. Versier met snippers Gandaham en blokjes gepelde tomaat.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats