laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reebout met peren en veenbessen
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:
stuk reebout van 1,5 kilo
2 eetlepels gemberconfituur
6 kleine peren
15 gram boter
500 gram diepgevroren veenbessen
50 gram diepgevroren cassis
zout
peper
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op180° (gasstand 6). Bestrijk de reebout met de gemberconfituur en bestrooi hem ruim met peper. Leg de bout in een ovenschotel en zet de schotel in de oven. Bedruip het vlees na 10 minuten met een beetje water. Bedek het na 30 minuten
met een vel aluminiumfolie en laat nog 15 minuten bakken. Bedruip van tijd tot tijd met water.
Schil de peren. Laat de boter smelten in een stoofpot en stoof ze 10 minuten op een heel zacht vuurtje. Haal de peren uit de pot en giet het bakvet weg.
Doe de peren weer in de pot. Voeg de veenbessen en de cassis toe en laat nog 5 minuten stoven.
Haal de reebout uit de oven, snij hem in sneetjes en leg die op een schotel. Leg de peren ernaast.
Maak het aanbaksel van de reebout los met een beetje warm water. Giet de jus in de pot
met de veenbessen, meng voorzichtig en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Giet de inhoud van de pot op het vlees.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats