laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw ovenschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

400 gram kabeljauw
1 dl. witte wijn
1 teentje knoflook
50 gram boter
zout
1 eigeel
1 ui in ringen gesneden
125 gram crème frâiche
150 gram geraspte oude kaas
peper
4 eetlepels paneermeel
4 plakjes ham
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 250°C. Neem een vuurvaste, hoge ovenschaal met een doorsnee van 22 cm. Smeer de binnenkant goed in met boter en beleg deze met ham. Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes en bak ze in boter zachtjes glazig in een koekepan. Leg hierna de uien en de knoflook op de ham. Hierop komt vervolgens de kabeljauw. Voeg naar smaak peper en zout toe. Maak een sausje van geraspte kaas, citroensap/wijn, crème frâiche en paneermeel en giet dit over de kabeljauw. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze ca. 3 kwartier in de oven op 180°C.(Langer mag, maar zet de oven op de laagste stand). Serveren met frisse sla, stokbrood of gekookte aardappels.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats