laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Franse visovenschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen :

800 gr kabeljauwfilet
250 gr champignons
1 grote ui, grof gesneden
3 preien in ringetjes gesneden
3 eetlepels boter
150 gr brie in dunnen plakjes gesneden

puree van 1 kg aardappelen mengen met 450 gr fijngesneden gestoofde prei, 225 gr licht gebakken gerookte spekreepjes, 100 gr gemalen gruyèrekaas en op smaak brengen met peper en zout
  bereiding:
    verwarm de oven op 225°
pocheer de visfilets ongeveer 5 minuten in een visbouillon ( blokje en wat water)
aat de vis uitlekken
roerbak de champignons , de preiringetjes en de ui een 5 tal minuten in de boter. Goed kruiden met peper en zout en beetje laten uitlekken.
vet een ovenschaal in.
Leg er de vis in , kruid goed met peper en zout, verdeel daarover de groenten en leg er de plakjes brie op.
Leg daarop een laagje van de puree .Doe er een klein beetje gemalen kaas op en wat klontjes boter ( de rest van de puree doe je in een afzonderlijke kom met wat gruyèrekaas erop en dan laten gratineren onder de grill)
Schuif de vis in de oven en laat een half uur goudbruin worden.

Deze visschotel is lekker, maar er is nogal wat werk aan.
Men kan er ook nog andere vis aan toevoegen.
Ik had er nog wat mosselen en een greep garnalen bijgedaan.
Van het pureemengsel kunnen er ook koekjes gebakken worden . Je moet ze dan wel in eiwit en paneermeel draaien en laten bakken in frituurvet. Is iets vettiger maar heel lekker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats