laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Côte à l'os in de oven met mosterdsaus
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1 côte à l'os (dunne lende met been ± 1,5 kg en 5 à 6 cm dik)
6 trosjes kleine tomaten van elk 3 à 4 tomaatjes
2 sjalotten
2 eetl. mosterd (iets meer voor de saus)
5 eetl. olijfolie
2 dl kalfsfond
2 koffiel. tijm
peper en zout
2 eetl. lichte room (facultatief)
instantsausbinder
  bereiding:
    Snipper de sjalotten fijn.
Schik de trosjes tomaat in een ovenschaal, kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetl. olijfolie

Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten. Haal het vlees uit de braadpan en leg het in een ovenschotel. Strijk langs beide kanten in met de mosterd en strooi er de tijm over. Kruid met peper en zout. Schuif in een op 200°C voorverwarmde oven en laat 25 min. bakken. Hebt u het vlees graag wat beter doorbakken, reken dan 5 à 10 min. langer.
Laat de trosjes tomaat 10 min. meegaren in de oven.
Terwijl het vlees in de oven zit, bakt u de fijngesnipperde sjalot gedurende een 10 tal min. in 1 eetl. olijfolie in de braadpan.
Als het vlees gaar is, haalt u het uit de schotel en u laat het 5 min. rusten. Giet de kalfsfond in de schotel, maak de braadresten los en giet bij de sjalotjes. Laat even koken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met nog een beetje mosterd en eventueel 2 eetl. lichte room

Snij het vlees los van het been en snij het vervolgens in brede repen (loodrecht op het been).
Schik enkele sneetjes côte à l'os op de borden, serveer met de saus en de tomaatjes.
Lekker met een groene salade en frietjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats