Gegratineerde visvinkjes met venkel en tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 venkelknollen
4 eetl. boter
3 tomaten
peper en zout
4 à 6 diepgevroren visvinkjes van zalm en kabeljauw
3 eetl. bloem
1/2 blokje visbouillon
70 g gemalen mozzarella |
|
bereiding: |
|
|
Snij 2 venkelknollen in fijne reepjes.
Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en laat er de venkelreepjes 5 à 10 min. afgedekt in sudderen (voeg indien nodig wat water toe).
Doe er 3 tomaten in partjes bij en kruid met peper en zout.
Schep de groenten in een ovenschotel en schik er 4 à 6 diepgevroren visvinkjes van zalm en kabeljauw (diepvries, Kelvin) op.
Verhit ondertussen 3 eetl. boter, roer er 3 eetl. bloem door en laat even bakken. Leng al roerende aan met 3 à 5 dl water tot een mooi gebonden saus.
Verkruimel er 1/2 blokje visbouillon over en laat nog even doorkoken.
Doe de saus in de ovenschotel en bestrooi met 70 g gemalen mozzarella.
Schuif 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
Dien op met gekookte aardappelen of puree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|