laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalm met broccolipuree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 stukken zalmfilet van 125 g
2 eetlepels citroensap
750 g broccoli
100 ml halfvolle melk
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
1 bosuitje, in ringetjes
2 eetlepels neutrale olie
  bereiding:
    Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en citroensap en laat ze zo 10 minuten liggen.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 4-6 minuten gaar. Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren.
Roer de broccolipuree erdoor en warm de puree goed door tot hij iets dikker wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor.
Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olie. Bak de filets in een hete koekenpan met antiaanbaklaag (zonder extra olie) in 6-8 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rose zijn.
Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats