laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerd varkenshaasje met gebakken ananasrijst
  ingrediënten:
    Gemarineerd varkenshaasje met gebakken ananasrijst

Voor 4 personen:

Voor het varkenshaasje :
1 varkenshaasje
2 teentjes look
1 dl. sojasaus
kleine eetl. rietsuiker
kleine eetl. geraspte gember
1 eetl. koriandersteeltjes
1/2 koffiel. steranijs of 5-kruidenpoeder
2 kaffir-limoenblaadjes
2 sjalotten
2 dl. Kippenbouillon

Voor de ananasrijst
1 ananas
1 lookteentje
60 g. geroosterde cashewnoten
2 sjalotten
1 koffiel. currypasta
450 gekookte rijst
1/2 dl. kokosmelk
60 gr. krenten (geweekt)
  bereiding:
    Look, sojasaus, suiker, gember, koriandersteeltjes, 5-kruidenpoeder (of steranijs)
en kaffirblaadjes met het varkenshaasje 1 uur laten marineren.
Daarna roosteren (35 min. op 200° - regelmatig draaien en bestrijken met de marinade). Sjalotten aanzweten, marinade eraan toevoegen (samen met de kippenbouillon), even laten opkoken, binden en passeren;
Ananas in 4 verdelen, vruchtvlees uitlepelen en fijnhakken, look en sjalotten even aanbakken met de currypasta. De rijst, kokosmelk, krenten, ananas en cashewnoten eraan toevoegen en verdelen over de ananasparten.
Ingewikkeld in alu-folie afbakken in de oven (15 min. op 160°)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats