laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelgebak
  ingrediënten:
    150 g kristalsuiker
300 g bloem
8 g bakpoeder
80 g boter
3 appelen
3 eieren
ronde bakvorm
bakpapier
confituur
amandelen
poedersuiker
  bereiding:
    Laat de boter een tiental seconden zacht worden in de microgolfoven.
Klop de suiker met de eieren tot een luchtige massa. Meng er de zachte boter onder.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder, zorg dat het bakpoeder goed verdeeld is onder de bloem.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng de bloem met het bakpoeder onder het eimengsel.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Meng de appelen onder het beslag.
Schik het bakpapier in de bakvorm en schep het mengsel in de vorm.
Bak het gebak in een voorverwarmde oven van 180° C in ca 35 à 40 minuten.
Rooster de amandelen onder de ovengrill.
Smeer een beetje confituur op de bovenkant van het appelgebak en strooi er de amandelen over. Druk wat aan.
Werk af met poedersuiker.

ik gebruik een hoge vlaaivorm, zonder bakpapier erin....wel ingevet
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats