laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderp
  ingrediënten:
    Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree


Voor 4 personen:

600 g hindefilet
6 verse vijgen
1 knolselder
1 blokje ontvette gevogeltebouillon
30 cl magere melk
1 eetlepel groene peper in pekel
1 stukje verse gember (ongeveer 1 cm)
5 cl arachideolie
fleur de sel
peper van de molen
  bereiding:
    Schil de knolselder en snij in grote stukken. Doe in een kookpan en overgiet met water. Voeg het blokje gevogeltebouillon toe en laat koken tot de knolselder gaar is. Leg de stukken in een kom, voeg de melk toe en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout (u kunt eventueel ook wat nootmuskaat toevoegen). Verhit een beetje arachideolie in een grote antikleefpan. Leg de hindefilet in de pan, zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde bruin, zodat het rondom een korstje krijgt. Leg het in een siliconen ovenschotel en zet het in een voorverwarmde oven van 180° C. Verwijder de uiteinden van de vijgen en snij ze in acht. Leg ze in een steelpan met 5 cl water en laat inkoken tot een compote. Doe de gepelde en fijngehakte gember erbij. Voeg op het laatste moment de groene peper toe (om te vermijden dat hij gaat weken). Breng op smaak met peper en zout. Snij het vlees in (schuine) schijfjes. Leg op elk bord een stukje vlees met een portie vijgen en knolselderpuree.

Tips:
Indien u vindt dat de selderpuree niet smeuïg genoeg is, kunt u hem mixen.
De gaartijd van hinde is afhankelijk van de dikte van het stuk, maar reken ongeveer 15 minuten voor een rosé gebakken hindefilet. Zoals elk stuk wild blijft hinde ook nog enkele minuten braden nadat u het uit de oven heeft gehaald.
U kunt de knolselderpuree vooraf klaarmaken. Dan kunt u hem het best in de microgolfoven opwarmen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats