laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gratin op z’n vlaams
  ingrediënten:
    Voor 3 à 4 personen:

1 kg aardappelen,
2 preiwitten,
250g gerookte spekblokjes,
peper ,zout,muskaatnoot,
vetstof,
1/4l (light room mag meer zijn zodat de aardappelen onder staan),
1 eetlepel fijngesneden bieslook,
50g gemalen kaas
  bereiding:
    Schil de aardappelen snijd in dunne schijfjes. Reinig de prei en snij in fijne stukjes. Snij de spekreepjes in stukjes, bak aan, voeg de prei toe en laat een weinig meestoven.
Vet een vuurvaste ovenschotel in, leg er afwisselend een laag aardappelschijfjes en een laag prei met spek in. Kruid de lagen met peper,zout en muskaatnoot. Bestrooi de schotel met de kaas. Giet er de room over en plaats de schotel 1 uur in een voor verwarmde oven van 200°C.Werkaf met enkele stukjes spek en fijn gesneden bieslook
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats