laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Courgette met paddenstoelennotensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 grote courgettes
50 g gedroogde paddenstoelen*
100 g walnoten, grof gehakt*
1 winterwortel
125 ml demi crème fraîche
peper en zout
  bereiding:
    Week de paddenstoelen 30 minuten in 3 dl heet water.
Snijd de courgette en wortel in lange, dunne slierten.
Laat de paddenstoelen goed uitlekken en vang het weekvocht op. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
Breng de crème fraîche aan de kook en roer er zoveel weekvocht bij tot een licht gekleurde, dunne saus ontstaat. Roer de walnoten en paddenstoelen erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Kook water in een pan en blancheer de wortel en courgettes 1 minuut. Giet direct af en laat goed uitlekken.
Verdeel de groentesliertjes over 4 diepe borden en schenk de saus erover.


Tip: Lekker met boerenbrood en tapenade.

Voedingswaarde: Kcal 460 - eiwit 15g - tot.vet 39g - vv 5g - kh 16g

*Gedroogde paddenstoelen zijn anders (sterker) van smaak maar kunnen eventueel vervangen worden door een doosje verse shiitake of kastanjechampignons.

*Noten zitten vol gezonde vetten. Houd er wel rekening mee dat ze ook calorierijk zijn.


uit het kookboek Mediterrane Keuken
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats