laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelcake "Het Spoor"
  ingrediënten:
    Voor één bakplaat:

200 gr zelfrijzende bloem
200 gr kristalsuiker (extra fijn)
4 eieren (vers van de kip)
175 goede boter
bakappels (Boscoop)
  bereiding:
    Klop suiker en eieren tot uchtig geheel (met mixer)
Voeg de zelfrijzende bloem erbij en daarna de gesmolten boter
Laat het beslag even rusten
Leg bakpapier op de bakplaat
Giet het beslag erop uit
Leg er partjes appel van iets minder dan een centimeter dikte op (rugje-buikje-- mag tegen elkaar)
Bestrooi met fijne kristalsuiker en véél kaneel
Bak ongeveer 20 minuten in de oven van 200° (prik kort tegen het einde van de baktijd eens in de cake, misschien is hij toch al klaar....)
Laat afkoelen op de bakplaat

Tip:
Dit is ook lekker met bakpruimen. Die snij je dan in twee, de open kant van de pruim leg je naar boven en ook suiker en kaneel er over...mmmm!!!
Het bakpapier van de Hema is breed genoeg om in één stuk de bakplaat te bedekken, erg handig...

Smakelijk
Dannie van voetbalclub "Het Spoor" uit As
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats