laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lenterolletjes met garnalen, krokante groenten en
  ingrediënten:
    Lenterolletjes met garnalen, krokante groenten en koriander, limoensaus


Voor 12 rolletjes:

Lenterolletjes
- 150 g rijstvermicelli
- 2 wortelen (raspen)
- 1/2 komkommer (raspen)
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 1 handvol korianderblaadjes
- 12 rijstbladen
- 12 roze zoetwatergarnalen


Limoensaus:

- Sap van 1/2 limoen
- 5 eetlepels Nuoc Mam Vissaus
- 5 eetlepels soja
- 2 eetlepels sherryazijn

Garnituur:

- 12 slablaadjes
- 1 boeketje muntblaadjes
  bereiding:
    1.Kook de rijstvermicelli volgens de instructies op de verpakking en laat hem
uitlekken.
2.Meng de gekookte rijstvermicelli, de geraspte wortelen en komkommer, de
basilicumblaadjes en koriander in een saladekom
3.Vul een tweede saladekom met warm water. Leg een keukenhanddoek op het werkblad.
Neem een voor een de rijstbladen en dompel ze in het lauwe water tot ze week worden
en leg ze daarna op de keukenhanddoek.
4.Leg een tot twee eetloepsl van het mengsel in de saladekom, in het midden van een
rijstblad. Leg er een zoetwatergarnaal op en vouw de uiteinden van het rijstblad
naar het midden. Rol het lenterolletje/loempiaatje op zoals een sigaar.
5. Leg de rolletjes op een ovenplaat en bedek ze met een natte doek om te verkomen
dat ze uitdrogen.
6. Herhaal punt 3 en 4 tot alle ingrediƫnten zijn opgebruikt.
7. Voor de limoensaus: Meng het limoensap, de Nuoc Mam saus, soja en sherryazijn.
8. Serveer de lenterollejts met blaadjes sla en munt.
9. Elke gast legt een lenterolletje op een blaadje sla met wat munt, rolt de sla
rond het rolletje en doopt het pakje in de saus.


Met dank aan Iris en Vonnic
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats