laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groentepotje met pasta
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 pak tagliatelle
2 pakjes Maggi kaassaus Light
water
1 kleine bloemkool
350g sperzieboontjes
1/2-3/4 bakje champignons
400-500g rundergehakt
peper, zout, sweet chillisauce, knoflookpoeder, paprikapoeder
paneermeel
1-2 eieren
  bereiding:
    Snij de bloemkool in kleine roosjes, dop de boontjes en snij deze in stukjes. Was deze als je klaar bent, maar laat ze niet in water staan. Borstel de champignons (wassen kan ook, maar als je ze borstelt worden ze niet zompig en houden ze meer smaak) en snij ze in plakjes (zonder steeltje).

Doe het gehakt in een kom en kruid het met peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder (of verse knoflook als je dat liever hebt). Meng dit goed. Doe hier een scheut sweet chillisauce bij. Hoe meer je er bij doet, hoe pittiger het gehakt wordt. Je kunt ook wat sambal gebruiken. (de balletjes mogen flink gekruid zijn, beter iets te veel kruiden, dan te flauw, anders vallen ze weg in de saus)
Breek een ei en meng deze door het gehakt, zodat je een dikke brei krijgt. Is het niet smeuig, doe er dan nog een ei door. Als dit goed gemengd is, voeg je het paneermeel toe. Een beschuit kruimelen kan ook. Als je gehaktmengsel makkelijk in balletjes te rollen is, zonder dat het te veel plakt, is het goed. Is het nog wat te nat, neem dan wat meer paneermeel. Rol nu kleine balletjes van het gehakt.

Zet intussen water met zout en wat olijfolie op het vuur, om straks de pasta in te kunnen koken. (het zout is voor de smaak, de olijfolie zorgt er voor dat de pasta niet gaat plakken als deze uit het water is)

Verhit boter in een pan en bak de balletjes aan alle zijden bruin. Zet het vuur laag en laat doorgaren. Neem ruim voldoende boter, anders worden de balletjes droog. Te weinig boter gebruikt? Geen probleem, je kunt kleine beetjes boter toevoegen tijdens het bakken. Niet te veel, dan heb je kans dat de boter verbrandt. Voeg liever wat warm water toe als de balletjes bruin zijn. Niet te veel, kleine beetjes per keer.
Als de balletjes gaar zijn, van het vuur halen en zonder de jus (!) op een bordje leggen. Laat even koelen.

Intussen zou het water moeten koken. Doe de tagliatelle er in en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat de pasta doorkoken. De kooktijd verschilt per merk, dus kijk hiervoor op de verpakking.

Doe het water (hoeveelheid staat op de verpakking) in een pan en voeg de mix voor de kaassaus toe (let op, twee pakjes betekent dus ook twee keer zoveel water). Verhit de saus tot het kookpunt, zet dan het vuur wat lager, maar niet helemaal klein. Voeg de bloemkool toe en roer dit goed door. Laat dit 3 minuten garen. Wel goed blijven roeren, kaassaus kookt snel aan. Voeg dan de bonen en champignons toe. Goed doorroeren en ongeveer 2 minuten verwarmen. Daarna nog op klein vuur 3 minuten door laten garen.
Tijdens het garen snij je de gehaktballetjes in stukjes. Voeg deze ook aan de saus toe en verwarm dit 3 minuten op laag vuur. Het ziet er niet meer uit als een saus, maar als groentemengsel. Je hoeft geen water toe te voegen, dan verlies je smaak, uit de groenten komt voldoende vocht om het goed te houden.

Is je pasta nog niet klaar, kun je het mengsel nog even op laag vuur of een sudderplaatje laten staan. Maar doe dit niet te lang, dan worden de groenten te gaar. Het is juist lekker als ze nog knapperig zijn. Kaassaus blijft lang heet, dus dit mengsel kan ook wel even zonder vuur blijven staan.
Giet de pasta af en serveer apart.

Bij dit gerecht is een fruitsalade erg lekker!

Smakelijk!

Dit is een recept van Nikky
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats