laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Panettone pudding
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 ml slagroom
500 ml melk
2 kaneelstokjes
1 stuk vanilla of 1 theel vanilla essance
4 grote eieren
4 eidooiers
100 gram suiker
350 gr appelen (schoon in blokken)
2 eetl rozijnen
450 gram panettone (Italiaans kerstbrood)
1 handje bruine basterdsuiker
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 190C.

Breng de room, melk, kaneel en vanille aan de kook.
Klop de eieren , dooiers en suiker tot het licht geel van kleur is en giet het melkmengsel er langzaam en al roerend doorheen.

Leg een dun gesneden laag panattone over de onderkant van het bakblik. Strooi de appelen en rozijnen erover. Leg hier overheen, dakpans gewijs, de rest van de panattone op.

Bestrooi de bovenkant met bruine basterdsuiker en giet het melkmengsel overheen.

Laat dit 10 minuten staan en plaats het in de oven voor 18 tot 20 minuten.

Laat staan voor ± 20 minuten en serveer warm. Lekker met ijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats