laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Calamari ripieni ( Gevulde inktvis)
  ingrediënten:
   

  • 500 g middelgrote inktvissen
  • 1 citroen
  • 1 theel. verse rozemarijn
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 ei
  • 2 ansjovisfilets ( blik )
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout
  • versgemalen peper
  bereiding:
    Bereiding:

Men vange een inktvis ! (grapje)

1. Onbewerkte inktvis grondig afspoelen onder koud stromend water. Daarna het velletje van de lichaamszak aftrekken. De inktvis moet er van buiten mooi wit uitzien.

2. Nu de ingewanden met de tentakels uit de lichaamszak trekken en met een scherp mes kop en ingewanden lossnijden en weggooien. De tentakels voor de vulling gebruiken.

3. De lichaamszak binnenstebuiten keren en ook de binnenkant grondig afspoelen, eventueel het vel eraf trekken. Droogdeppen met keukenpapier. De lichaamszak weer omkeren en van binnen besprenkelen met citroensap.

4. Voor de vulling de tentakels en evenueel een deel van de lichaamszak met een scherp mes in kleine stukjes snijden. In een schaal doen en er rozemarijn en fijngehakte peterselie doorroeren.

5. De ansjovisfilets even afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Dan eveneens droogdeppen met keukenpapier. Fijnhakken en in de schaal doen. De knoflook erbovenuitknijpen. Paneermeel en ei toevoegen.

6. Alles goed met elkaar mengen en kruiden met peper en zout. De oven voorverwarmen op 200?C. De inktvissen vullen met het mengsel.

7. De opening van de gevulde lichaamszakken stevig dichtnaaien met wit keukengaren. De inktvissen naast elkaar in een vuurvaste, ingevette schaal leggen. Aan alle kanten invetten met olijfolie en er dan peper, zout en rozemarijn over strooien. In de voorverwarmde oven bakken. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats