laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Jagerssoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

300 gr bruine bonen
1/2 rode paprika
3 grote uien
1/2 prei
1 grote aardappel
2 liter water
200 gr pekelspek
1 rookworst
1hammetje
  bereiding:
    De bruine bonen zet u een nacht in de week. Daarna brengt u ze over in de 2 liter water. Was en snijd de groenten en doe ze erbij. De aardappel in kleine stukjes. Van de paprika verwijdert u de zaadjes en zaadlijsten en snijdt u ze in reepjes. Tenslotte doet u het vlees en de spek in de pan. De rookworst welt u apart, want anders zou de soep een te zware rooksmaak krijgen. Reken voor grove rookworst 40 minuten en voor fijne 30 minuten. Voeg zout en peper aan de pan toe, sluit deze en laat de inhoud gaar trekken in 3 uur. Het spek mag er na 1 uur reeds uit. Of u voegt het toe na 2 uur trekken. Proef de soep na, voeg iets aroma toe en ook wat vleeskruiden uit een strooiflacon. Snijd voor het eten het spek in plakjes en leg die op vers bruin brood. Verwijder van de hamschijf de benen, snijd het vlees in grove stukken en doe het weer terug in de pan, samen met de rookworst, die u in plakjes gesneden heeft. Dan nog even doorwarmen en opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats