laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken piepkuiken in dragonsaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

4 piepkuikens, elk ongeveer van 350 gr
125 gr boter
7 sjalotjes
2 dl witte wijn
4 dl kalfsfond
1 bosje verse dragon
1 thl dragonazijn
2 tomaten
peper en zout
  bereiding:
    Rits de dragonblaadjes van de steeltjes, ontvel en ontpit de tomaten, maak de sjalotjes schoon en hak een tweetal tot snippers.
Vul de schoongemaakte piepkuikens met wat dragonblaadjes, gesnipperde sjalot, peper en zout. Bind de vogeltjes opmet een touwtje aan de poten.
Kleur de kuikens even wat in boter, voeg de resterende sjalotjes toe en laat samen gaar worden in een oven van 180° C, en reken ongeveer 20 minuten.
Haal de kuikens en sjalotjes uit de oven en houd ze warm. Deglaceer de lege pan met de witte wijn en de dragonazijn d.w.z. giet wijn en azijn in de nog hete pan en schraap de braadrestjes van de bodem los.
Voeg dan de kalsfond, de tomaten (in stukken) en de dragonsteeltjes toe, laat kort inkoken. Druk door een zeef.
Klop, op een zacht vur, de saus op met een klontjes koude boter, proef op zout en peper.
Garneer met dragonblaadjes en eventueel wat gemengde sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats