laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met paddenstoelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 stukken kabeljauwfilet van ca. 150 g
Zout (indien toegelaten) en peper
1 struik bleekselder
40 gr boter
2 eetl. zonnebloemolie
200 gr gemengde, schoongeborstelde
paddenstoelen, in plakjes
10 kleine tomaatjes, gehalveerd
  bereiding:
    Bestrooi de visfilets met zout en peper. Snijd de schoongemaakte bleekselder in stukken van ca. 8 cm.

Kook de bleekselder in ongeveer 6 minuten beetgaar. Verhit 20 gram boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi met een beetje zout. Verhit in een tweede koekenpan in de resterende boter en olie de visfilets ca. 3 minuten per kant. Verdeel de uitgelekte bleekselder over de borden. Leg er een visfilet bovenop. Schep de plakjes paddenstoelen op de visfilets. Garneer het gerecht met halve tomaatjes.

Variatie:
Vervang de bleekselder door spinazie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats