laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mousaka
  ingrediënten:
    Een echte traditioneel Grieks gerecht

Voor 4 personen:

3 middelgrote aubergines,
1 el zout.
1,25 dl olijfolie

voor gehaktsaus :
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd.
500 gr rundergehakt,
2 el .droge witte wijn.
1 blik tomatenpurree (ca,420 gr)
1 el fijngehakte peterselie.
2 tl fijgehakte,verse munt,
1/2 tl.gemalen kaneel.
1/4 tl versgemalen witte peper

Kaassaus:
90gr.boter.
50gr.bloem,
5 dl.melk
2 eieren, licht geklopt
2 derde kop geraspte romano.of kaas
  bereiding:
    De aubergines in 1 cm dikke plaaken snijden. Aan beide kanten met zout bestrooien,in keukenpapier wentelen en 1 uur laten staan.Afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.

Gehaktsaus:
olie verhitten.Uien en gehakt 10 min. al roerend bakken tot het vlees goudbuitn en alle vloeistof verdampt is.Wijn tomatenpurree kruiden kaneel en peper toevoegen en 20 min. afgedekt laten sudderen,afentoe roeren.Deksel verwijderen,nog 10 min. sudderen.

Kaassaus:
Boter verhitten,bloem toevoegen en op een laag pitje 2 min. roeren.Melk langzaam toevoegen.Ca. 5 min. blijven roeren tot het mengsel gaat koken en dik wordt.Nog 1 min. laten koken, van het vuur nemen.Eieren en kaas toevoegen.Oven voorverwarmen op 180 graden Olie in een pan verhitten.de plakken aubergines goedbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Een derde van de aubergine in een ovenschaal leggen, de helft van de gehakt erover verdelen ,met een nieuwe laag aubergine bedekken. Herhalen. Kaassaus erover gieten.45 min. bakken
voor het serveren 5 min. laten rusten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats