laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fazant met wilde champignons en cognacsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 fazant -filets
2 appelen
zout, peper
1 vanillestokje
2 soeplepels boter
2 soeplepels olijfolie
2 bakjes gemengde wilde champignons
2 teentjes knoflook
10 cl cognac
20 cl kalfsfond
100 g zure room
1 bosje bladpeterselie
  bereiding:
    -Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien. Bak de licht ontdooide fazantfilets in 2 eetl. olijfolie, 3 min. aan elke kant tot ze een bruin korstje hebben, kruid met peper en zout
-Leg ze in een ovenschotel, leg er de geschilde appelkwartjes en het vanillestokje bij,
-Schuif de schotel met fazantfilet in de oven. Laat +-15 min. (afhankelijk van de dikte) bakken in een
op 180 °C voorverwarmde oven.
-Verhit tegen het einde van de baktijd de boter en olijfolie in een steelpan en bak daarin de
champignons samen met de look. Zet de champignons opzij en houd ze warm. Bewaar hun
kookvocht.
-Hou de fazant warm.
-Blus de bodem van de stoofpan met de cognac, laat 1 minuut inkoken, voeg er dan de
kalfsfond en het kookvocht van de wilde champignons bij, laat met een derde inkoken.
-Voeg de zure room erbij, verwarm 2 minuten, ga na of het voldoende gekruid is.
-Voeg de bladpeterselie bij de champignons.
-Doe de fazant in de stoofpan, vervolgens de champignons. Laat ze nog 1 minuut snel
opwarmen.
-Snijd de filet in reepjes en schik de fazant op de borden en leg er de wilde champignons rond,
overgiet met saus en versier met een takje bladpeterselie.

Dien dit gerecht op met gestoomde aardappelen.

Voor de verandering kunt u dit gerecht klaarmaken met een kip of met een varkens- of kalfsrugstuk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats