laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tongfilets met gevulde champignons
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

12 zeetongfilets of hondstongfilets
8 grote champignons
100 gr garnalen
peper, zout
vetstof

voor de court-bouillon:
prei
selderij
wortel
ui
kruidenbosje, tijm, laurier
peterselie
peperbolletjes, zout[/list

voor de roomsaus:
50 g vetstof
50 g bloem
1/2 l visbouillon
peper, zout
1 eierdooier
1 dl room
sap van 1/2 citroen
1 el geconcentreerde tomatenpuree

voor het garnituur:
gehakte peterselie
citroenschijfjes
  bereiding:
    Trek een court-bouillon en zift die.
Kruid de tongfilets met peper en zout, rol ze met de kant van het vel naar binnen op, prik ze vast met een houten prikker.
Pocheer de tongfilets gedurende 10 minuten, laat ze uitdruipen en verwijder de prikkers.
Maak de champignons schoon, bak ze in de vetstof, kruid met peper en zout, en verwijder de steeltjes.

Bereid de roomsaus.

Meng 1 dl roomsaus met de tomatenpuree en de gespoelde garnalen.
Vul de champignons met het garnalenmengsel, gratineer in de oven tot er een kleurtje ontstaat.
Schik de tongfilets in de schotel, giet er de roomsaus over en bestrooi met peterselie.
Schik de gevulde champignons rond de tongfilets.
Versier met citroenschijfjes, halve maantjes in bladerdeeg of gespoten aardappelpuree.

Voor een voor- of tussengerecht rekent men 3 tongfilets per persoon, voor een hoofdgerecht 5.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats