laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelcake met Calvados
  ingrediënten:
    4 groene appels
200 gr bloem
125 gr zachte boter
125 gr fijne suiker
2 el melk
2 X 2 el Calvados
1 el rozijnen
3 eieren
1 zakje gist
nootje boter of el olie
  bereiding:
    verwarm de oven voor op 180°
laat in een kommetje de rozijnen weken in 2 el Calvados
los de gist op in de melk
meng in een kom de bloem, de suiker, de eieren, de boter en de opgeloste gist
schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes
voeg de appelstukjes en de geweekte rozijnen bij het bloemmengsel en meng zeer goed
beboter een cakevorm of smeer ze in met olie
giet het mengsel in de cakevorm en strijk vlak met de bolle kant van een lepel
zet gedurende ± 45 minuten in de oven
controleer de gaarheid van de cake door middel van een breinaald
ontvorm de cake en laat afkoelen
besprenkel lichtjes met Calvados
serveer koud met een toefje slagroom, een tas koffie en een borrelglaasje Calvados.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats