laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stamppot ijsbergsla met spekjes en kaas
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1kg aardappelen
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
1 krop ijsbergsla
150 gr belegen kaas
150 gr spekblokjes
1 ui
1 klein blikje maïs
  bereiding:
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Maak de sla schoon, snijd deze in reepjes, was de slareepjes en laat ze uitlekken.
Laat de maïs uitlekken.
Maak de ui schoon en snipper deze.
Snijd de kaas in blokjes.
Bak in een pan de spekblokjes uit.
Verwarm in een steelpan de melk.
Voeg dan de ui toe en bak deze even mee.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
Schep de sla, spek - uienmengsel en de maïs door de aardappelpuree.
Roer vlak voor het opdienen de kaasblokjes door de stamppot.

Geef er platte hamburgers bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats