|
|
|
Gebakken sint-jakobsvruchten met mangosaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 koffielepel olijfolie
2 sjalotten, fijngehakt
1 eetlepel gember, geraspt
1 koffielepel look, fijngehakt
1/2 koffielepel sesamolie
2 eetlepels mirin
2 koffielepels Aziatische chilisaus
1 mango, schoongemaakt, in blokjes gesneden
sap van 1 limoen
1 eetlepel olijfolie
12 sint-jakobsvruchten
fleur de sel, peper
takjes munt |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie in een steelpannetje, samen met de sjalotten, de gember en de gehakte look. Laat 2 minuten fruiten totdat de sjalotten glazig zijn.
Giet in de kom van een blender. Doe de sesamolie, de mirin, de chilisaus en de mango erbij. Mix tot puree. Doe er zout en peper bij. Doe de limoen erbij. Mix. Zet in de koelkast.
Verhit de resterende olie in een bakpan met antikleeflaag.
Maak kruisvormige insnijdingen in de sint-jakobsvruchten.
Braad ze gedurende 1 minuut snel aan langs beide zijden.
Verdeel de sint-jakobsvruchten over de borden. Bestrooi met fleur de sel en peper. Overgiet met de mangosaus. Versier met takjes munt.
Dien op met basmatirijst met citroenkruid of rijstnoedels. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|