laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bulgogi (gemarineerde entrecote)
  ingrediënten:
    500 g, dungesneden entrecote
4 eetlepels Koreaanse Soja-saus (toko)
3 eetlepels rijstwijn (toko)
3 eetlepels suiker
1/5 eetlepel gemalen zwart peper
1 grote eetlepel gemalen ananas (vers is het lekkerst)
1 eetlepel perenmoes
1 1/2 eetlepel gemalen knoflook
3 eetlepels gemalen ui
3 eetlepels sesam olie

Gekookte witte rijst
Mooiste blaadjes van een gewassen kropsla.

verder voor de Sojabonen-saus ( Den Zang ):

250 gr bruine gefermenteerde sojabonenpasta (natuurwinkel)
2.5 eetlepels suikersiroop (toko)
1 eetlepel gemalen verse knoflook
1.5 eetlepel Sesam-olie
1/4 fijn gesneden prei
1 eetlepel sesamzaadjes

Alles in de mixer mengen. Klaar!
  bereiding:
    Leg de entrecote-plakjes in een marinade van alle daaronderstaande ingredienten (t/m de seamolie), met de handen goed mengen. Laat het dan minimaal een kwartier intrekken.

In een grillpan bakt u op hoog vuur kort de lapjes gemarineerd vlees.
Neem een blaadje sla, doe er naar smaak wat sojabonenpasta op , wat witte rijst (of niet) en dan een plakje vlees. Opvouwen en direkt opeten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats