laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koffie-ijstaart met bokkenpootjes
  ingrediënten:
    1,5 liter vanilleroomijs
400 gram bokkenpootjes
100 ml koffielikeur
5 el sterke koffie
250 ml slagroom
1 el donkere basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger
75 gram pure chocolade
  bereiding:
    Laat het ijs in ongeveer 30 minuten ontdooien.
Breek de helft van de koekjes in stukjes. schenk de koffielikeur en 1 el koffie over de koekjes en laat dit 15 minuten intrekken. tussendoor af en toe omscheppen.
Klop de slagroom stijf samen met de suiker, slagroom verstviger en de rest van de koffie.
Roer 1 liter van het ijs zacht en klop hier met een mixer het slagroommengsel door.
Schep het koekjesmengsel door het ijs.
Doe de helft van dit koffie-ijs in een met bakpapier beklede springvorm en laat dit 10 minuten in de vriezer opstijven.
Zet de andere helft van het koffie-ijs in de koelkast.
Verdeel de overgebleven vanilleijs over het koffie-ijs in de vriezer. Laat dit weer 10 minuten opstijven.
Verdeel tenslotten het koffie-ijs uit de koelkast over het ijs in de vriezer.
Dek de vorm af en laat het 4 uur in de vriezer hard worden.
Halveer de rest van de koekjes in de lengte.

Haal de ijstaart uit de vriezer.
Schaaf de chocolade en verdeel deze over de ijstaart.
Snij met een mes de rand los.
Druk de gehalveerde bokkenpootjes tegen de zijkant van de taart aan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats