laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kloempkoekprikkers
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

- houten prikkers
- fruit (aardbei, druif, appel, banaan, …)
- 2 pannenkoeken
- bruine suiker/jam
- 150 gram melkchocolade
- 150 gram witte chocolade
- 1/2 eetlepel bakolie
- 1/2 eetlepel poedersuiker
  bereiding:
    - Vraag aan een volwassene of zij enkele pannenkoeken kan bakken.
- Beleg één pannenkoek met bruine suiker en een andere met jam.
- Rol de pannenkoek op en snij elke pannenkoek in stukjes van ongeveer 3cm
lang.
- Doe water in een kom en zet er een klein kommetje in.
- Zet de grote kom op het vuur (hier heb je wel hulp van een volwassene nodig).
- Smelt in het kleine kommetje de melkchocolade en doe er een halve eetlepel
olie en een halve eetlepel poedersuiker bij.
- Goed roeren.
- Zet het afkoelrek klaar met daarop een stuk aluminiumfolie.
- Was het fruit en snijd het in stukjes.
- Prik voorzichtig met een vork in het fruit en doop het in de gesmolten
chocolade.
- Leg het snoepje nu voorzichtig op de aluminiumfolie.
- Als al het fruit van een laagje chocolade is voorzien, stop je de snoepjes 2 uren
in de koelkast.
- Je kunt natuurlijk ook witte chocolade smelten, zo heb je witte en bruine
snoepjes.
- Na 2 uren neem je de snoepjes uit de koelkast en prikt telkens eentje op de
opgerolde pannenkoek.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats