laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarmerde druivencake
  ingrediënten:
    Als je van (pitloze) druiven houdt, dan smaakt deze tweekleurige en feestelijke verrassing dubbel zo lekker, terwijl het bovendien het oog streelt!


200 g boter, op kamertemperatuur
200 g suiker
4 eieren, losgeklopt
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g pitloze rodedruiven
50 g cacao
poedersuiker, als garnering
cakevorm (blik of glas, 24 cm), ingevet en met bakpapier bekleed
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend beetje-voor-beetje de losgeklopte eieren toe. Mix ten slotte het zelfrijzend bakmeel én een mespunt zout door tot het geheel een glad beslag is. Schep de druiven (heel) erdoor. Doe de helft van het deeg in een andere kom en roer hier de cacao door.

Schep de twee kleuren beslag in de cakevorm en roer het met een houten lepel één keer door, zodat er een gemengd én gemarmerd effect ontstaat. Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Haal hem dan meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Snijd de cake in dikke plakken (ongeveer een duim dikte). Bestrooi eventueel naar wens er wat poedersuiker over.

Tip:
Bak de cake bij voorkeur in een antiaanbakvorm. Heb je die niet, bekleed het cakeblik dan met bakpapier, zodat de cake niet blijft plakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats