laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hawaïaanse kip
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kip (+- 1,5 kg)
400 g ananasstukjes (blik)
1 rode paprika
2 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
2 eetl. olijfolie
2 eetl. bloem

kruiden:
1 eetl. paprikapoeder
1 mespuntje pilipili
1 mespuntje cayennepeper
peper en zout
instantsausbinder
  bereiding:
    Snij de kip in stukken : begin met de billen, dan de vleugels en vervolgens het borststuk.
Wentel de stukken door een mengsel van bloem en paprikapoeder.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in stukjes.

Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
Voeg het sap van de ananasstukjes en de bouillon toe. Laat 30 min. sudderen. Kruid met peper, zout, cayennepeper en pilipili.
Voeg de paprika en de ananasstukjes toe. Laat nog 30 min. sudderen.
Haal de stukken kip uit de pan en bind de saus lichtjes met sausbinder.

Schik op een bord en geef er rijst bij.


Tip:
Dit gerecht smaakt nog lekkerder als u de kip de dag voordien bereidt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats