laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Canarisch stoofpotje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kilo sudderlapjes (rund)
1/2 kilo kikkererwten (gedroogd)
2 uien (fijngehakt)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 ons bacon
1 grote rode paprika
1 grote groene paprika
2 blikken gepelde tomaten
1 laurierblad
2 takjes verse tijm
1 glas droge witte wijn
olijfolie
pan met dikke bodem
  bereiding:
    De kikkererwten een nacht vantevoren in koud water laten weken.
Wanneer je ze gaat gebruiken, water afgieten en de kikkererwten in vergiet laten uitlekken.

Sudderlappen in een pan met water en wat zeezout opzetten en aan de kook brengen. Zodra het kookt op een laag vuurtje zetten en laten koken totdat het voor driekwart gaar is.
Dan de kikkererwten bij het vlees doen en opnieuw aan de kook brengen. Zodra het kookt , vuur laag zetten en net zolang koken totdat alles gaar is. (ongeveer een half uur)
Haal het vlees uit de pan en snij het in kleine stukken.
Bacon in stukjes snijden.
Groene en rode paprika en gepelde tomaten ook in kleine stukjes snijden.
Fijngehakte knoflook en ui in olijfolie fruiten samen met de paprika.
Zodra de uien glazig zijn, bacon toevoegen en meebakken.
Vervolgens een glas witte wijn, tomijn en laurier en tomaat erbij doen en alles goed mengen.
Dan het vlees, de kikkererwten toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt op een zacht vuurtje zetten en 15 minuten laten sudderen.
Eventueel op smaak brengen met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats