laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brussels witlooftaartje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 groot vel bladerdeeg
4 stronkjes witloof
1 flesje geuze
1 gerookte kippenfilet
boter
nootmuskaat
peper en zout

voor het quichebeslag:
1 ei
1 dl room
1 dl melk
150 g Brusselse kaas
nootmuskaat
1 koffielepel gehakte rozemarijn
peper en zout
  bereiding:
    Bekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork.
Snijd het witloof fijn en stoof het aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en blus met een scheutje bier. Doe er de in stukken gesneden kippenfilet bij.
Mix de ingrediënten voor het beslag. Doe het witloof in de taartvormpjes en giet er het beslag over.
Bak de taartjes 20 minuten in een oven op 170°C. Serveer met een frisse salade.

Dit recept is van Geert Van Der Bruggen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats