laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Knolseldersoep met warm geitenkaasje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

200 g verse geitenkaas
1 kleine knolselder
1 ui
1 preiwit
1 l gekruide kippenbouillon
4 eetlepels pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 chilipepertje
1 potje tapenade
boter
olijfolie
1 takje verse rozemarijn
peper en zout
  bereiding:
    Schil de knolselder en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd ook de prei en de ui in stukken. Stoof de groenten enkele minuten in boter. Giet er de bouillon bij en zet verder onder in water. Laat 30 minuten rustig garen. Snipper intussen de look en het ontpitte chilipepertje. Laat de pijnboompitten met de look en het pepertje kleuren in hete olijfolie. Giet door een zeef en leg op keukenpapier om te ontvetten. Strooi er zout overheen.
Snijd de geitenkaas in 4 plakjes. Leg ze op een ingevette ovenplaat en strooi er fijngesneden rozemarijn over. Zet drie minuten in een oven op 180°C om op te warmen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met het geitenkaasje, de pijnboompitten en wat zwarte tapenade.

Tip :
Je kan de soep ook kruiden met selderzout voor een extra pittige smaak.

Recept is van Geert Van Der Bruggen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats