laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  ingrediënten:
    voor 7 personen:

1400 kg hertekalf
250 gr. fijne sperzieboontjes
250 gr. sluimerwtjes
400 gr. gemengde boschampignons
3 sjalot
1 tomaat
3 teentjes look
2 dl. port
2 dl. wildfond
4 el. wijnazijn
een beetje tijm en dragon
1 blaadje laurier
peper en zout
gekookte appel met veenbessen
  bereiding:
    - de boontjes en de sluimerwten koken tot ze nog knapperig zijn, spoelen met koud water voor de kleur.
- 2 sjalot en 1 teentje look stoven in een beetje olijfolie samen met tijm en laurier, peper en zout - niet bruin laten worden, op een klein vuurtje konfijten.
- boschampignons nazien en eventueel afborstelen.
- het vlees aanbraden tot je een mooi aanbaksel hebt - het vlees in alluminiumfolie wikkelen en in een schaal bewaren
- deglaceer de pan met de azijn, 2 teentjes look, 1 gesnipperde sjalot, de tomaat in blokjes, een beetje dragon, de porto bijvoegen en even laten inkoken, dan de wildfond en ook een beetje laten inkoken - giet de saus door een zeef.

dit kan je allemaal 's morgens doen.

's avonds:
- het vlees nog +/- 20 ' in de oven plaatsen (even nazien wat je wenst, rood of doorbakken)
- de champignons aanbakken met peper en zout, de gekonfijte sjalotten en de groenten bijvoegen en mee opwarmen
- de saus opwarmen - de appel 1 min. in de micro + veenbessen opwarmen
- serveren met dennenappeltjes (kroketten)

dit is een recept van Chris M.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats