laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 tajine van lamsvlees met kweeperen 2
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 kg lamsvlees met been
olijfolie
peper en zout
snuifje kaneel
1/4 koffielepel gemberpoeder
1/4 koffielepel saffraanpoeder
1 grote spaanse ui
1 kg kweeperen
2 kaneelstokjes
1 lepel honing
flinke noot boter
sesamzaadjes
  bereiding:
    Verhit olie in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Snijd de ui in halve maantjes en voeg bij het vlees. Dek de pan af totdat de ui zacht is. Kruid met kaneel, peper, zout, gember en saffraan, roer flink om en blus met circa 200 ml water. Laat alles zachtjes gaar worden gedurende 2 uur, kan in de oven op 180°C.
Schik het vlees en eventueel iets van de saus in de tajine en verhit in de oven gedurende 15 minuten op 260°C.
Schil de kweeperen, verwijder klokhuis en verdeel in 4. Kook de peren op in wat water waaraan de kaneelstokjes en wat zout toegevoegd zijn. Giet, zodra de peren zacht zijn, het water af. Smelt de boter in de pan en bak hierin de kweeperen licht goudbruin. Werk af met honing.
Neem de tajine uit de oven, schik de peren op het gerecht en werk eventueel af met sesamzaadjes. Serveer onmiddellijk
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats