laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Suikertaart met groene appels
  ingrediënten:
    30 gram boter
1 soeplepel slagroom om te kloppen
6 soeplepels water
3 eieren
1 pakje gerold bladerdeeg
250 gram bruine suiker
4 Granny Appels
  bereiding:
    Leg het bladerdeeg in een taartvorm met een diameter van 22 cm.
Schil de appelen. Voeg een scheutje water toe en maak er appelmoes van, maar voeg geen suiker toe. Laat afkoelen.
Bedek de taartbodem met de appelmousseline.
Klop 2 eieren en de dooier van het 3de ei met de bruine suiker tot een stevig mengsel en meng voorzichtig met 1 eetlepel vooraf opgeklopte room.
Giet dit mengsel over de appelmousseline. Leg er een klontje boter op.
Zet het geheel in de op 180°C voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten bakken.

Serveer dit dessert met een toefje opgeklopte room.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats