laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brusselse suikertaart
  ingrediënten:
    voor het deeg
100 g malse boter
200 g gewone bloem
100 g witte suiker
1 ei

voor het garnituur:
35 g amandelpoeder
100 g witte suiker
100 g bruine suiker
2 volledige eieren
1 dl room
enkele vlokjes boter
  bereiding:
    Neem een taartvorm van ongeveer 30 cm doorsnee. Bebloem deze en beboter hem.
Maak het deeg met de malse boter, de gewone bloem en de witte suiker en het ei. Kneed dit tot het deeg niet meer aan je vingers blijft plakken. Doe het dan in de taartvorm - goed aandrukken.
Doe daarbovenop het mengsel van de amandelpoeder, de witte en de bruine suiker en verspreid dit op het deeg.
Doe daarop een mengsel van 2 volledige eieren, 1 dl room en leg daarop een paar vlokjes boter.
Zet de taart nu voor 30 à 40 minuten in een voorverwarmde over (180°C)
Haal de taart er pas uit als de bovenkant mooi bruin is geworden.

Dit is een recept van Sven Schaepherders
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats