laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelbrood
  ingrediënten:
    5 middelgrote bloemige aardappelen
650 g tarwebloem
6 g droge gist
1 dl halfvolle melk
4 eetlepels zongedroogde tomaten
1 bussel basilicum
1 eetlepel oregano
5,5 dl water
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel zout
  bereiding:
    Kook de aardappelen gaar en maak er puree van. Meng de bloem, het zout, de gist, de fijngehakte basilicum, de oregano en de fijngehakte tomaten onder de lauwe melk, water en olijfolie. Giet dit mengsel beetje bij beetje bij de aardappelpuree. Kneed tot een gladde massa en laat het deeg een half uurtje rusten op een warme plaats. Kneed opnieuw. Strooi wat bloem in een bakblik. Doe het deeg in de bakvorm en bak het brood gedurende 40 min in een voorverwarmde oven op 180°.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats