laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ballotin van jong konijn
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 konijnenbouten, ontbeend en de schenkel afgesneden
200 g gehakt van konijn (klassiek aangemaakt)
1 eetlepel verse of gedroogde salie
½ eetlepel dragonblaadjes
1 koffielepel venkelzaad
5 dl konijnenfond (gemaakt met de beenderen en schenkels)
12 Naamse slakjes (gesteriliseerd)
1 kg voorhanden zijnde seizoengroenten, beetgaar gekookt in konijnenbouillon
400 g kookvaste aardappelen, gekookt in konijnenbouillon
1 eetlepel roux
1 dl room
2 eidooiers
sap van 1 citroen
100 g gemalen verse kervel
peper en zout
  bereiding:
    Meng het gehakt met de salie, de dragon, het venkelzaad, het vocht van de slakjes, peper en zout.
Vul de boutjes met dit gehakt en de slakjes en rol ze in aluminiumfolie.
Kook de rolletjes gedurende 35 minuten in de zacht kokende fond.
Neem het vlees uit de bouillon en laat gedurende 15 minuten inkoken.
Bind met wat roux en werk af met citroensap, controleer de smaak en bind met een liaison van het eigeel en de room. Voeg er op het laatst, van het vuur af, de kervel bij. Meng de groenten en de aardappelen in deze saus.
Leg het vlees en de saus met de groenten in een (diep) bord en versier naar eigen creativiteit.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats