laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaaskroketjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

50 g boter
55 g bloem
3 dl melk
100 g pittige roomkaas
100 g abdijkaas
1 eierdooier
nootmuskaat
peper en zout
enkele takjes verse peterselie

Om te paneren:
bloem
losgeslagen eiwit
paneermeel
  bereiding:
    Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even doorbakken om de bloemsmaak te elimineren. Giet er de koude melk bij, klop flink door en laat tot sausdikte koken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas in de bechamelsaus smelten. Doe er de eierdooier bij om het extra smeuïg te maken.
Giet het mengsel zo'n 3 cm dik in een met keukenfolie beklede schaal. Zet in de koelkast om op te stijven.
Stort het beslag en snijd er kroketjes uit. Paneer op zijn Engels. Haal de kroketjes daarvoor eerst door bloem en vervolgens door het eiwit en het paneermeel.
Frituur goudbruin en serveer met gefruite peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats