laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Suprême de volaille à la Hildegarde
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kippenborstfilets
paneermeel
250 gr rijst
120 gr boter
1/2 citroen
2 1/2 dl slagroom
1 ei
500 gr asperges (evt. groene)
200 gr champignons
  bereiding:
    Schil de asperges zorgvuldig.
Klop het ei los in een bord en haal er de filets door.
Haal ze dan door de paneermeel en leg ze apart.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Smelt 50 gr boter in een pan en bak hierin gedurende 5 minuten de champignons.
Bestrooi met zout en peper.
Smelt 20 gr boter en doe er de bloem bij en laat even koken.
Voeg dan 2 dl room toe.
Geef er zout, peper en wat citroensap bij.
Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst en de asperges gaar.
Smelt de rest van de boter en bak de filets hierin 5 minuten aan elke kant.
Voeg de champignons bij de saus en warm deze nog even door.
Meng de eierdooier met de rest van de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, bij de saus.
Doe de rijst op een voorverwarmde schaal en leg de kipfilets erop.
Leg hierop de asperges en schenk er de saus over.
Serveer direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats