laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevogelte-roomsoep
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

4 gedroogde morieljes
1/2 borrelglas Franse cognac
750 gr kippenvleugeltjes
2 eetl. olie
1/2 prei
1 ui
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
tijm
125 gr Franse selderij
2 sjalotten
1 glas champagne
1 1/2 liter water
1 bosje peterselie, de stelen ervan
1/4 liter room
zout, witte peper
1/4 citroen
cayennepeper
weekvocht van morieljes


4 eetl. opgeklopte room
morieljestukjes (zie boven)
12 toefjes peterselie (zie boven)
  bereiding:
    Doe de gedroogde morieljes in een glazen schaaltje en voeg de Franse cognac, met water aangevuld tot 1 ½ dl, toe. Laat ze hierin weken. Fruit de kippenvleugeltjes in de olie licht aan. Voeg dan de prei, de met kruidnagels bestoken uien, laurierblaadjes, tijm, de gesneden Franse selderij en de in vieren gesneden sjalotten toe.

Schep het even goed om en blus het geheel met de champagne af. Voeg nu het water en de peterseliestelen (bewaar 12 toefjes voor de garnering) toe en laat het tot de helft inkoken. Giet het door een zeef, voeg nu de room toe en laat het 15 tot 20 minuten koken. Let op: door de room bruist in het begin de soep erg op. Giet ze nogmaals door een zeef. Breng de soep tegen het uitserveren weer aan de kook en breng ze dan op smaak met zout, witte peper, een paar druppels citroensap en iets cayennepeper. Voeg net voor het uitserveren het weekvocht van de morieljes toe. Snijd de morieljes in stukjes.

Serveren
Vul de warme soepkoppen met de soep en leg er een klein lepeltje geklopte room op. Strooi wat morieljestukjes op de room en de soep en garneer het met een toefje peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats