Kempense boekweitkoek |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 12 personen:
30 sneden gezouten spek
boter
siroop van Vrolingen
donker notenbrood
Voor het beslag:
8 dl water
+/- 500 gr boekweitmeel
+/- 100 gr bloem
1 afgestreken eetlepel zout
20 gr verse gist
1 dl melk |
|
bereiding: |
|
|
Doe alle ingredienten voor het beslag onder elkaar. Laat tenminste gedurende een dag staan op kamertemperatuur. Roer het beslag regelmatig om.
Bak het spek halfgaar in een royale hoeveelheid boter.
Laat de pan goed heet worden. Lepel er ongeveer een kleine soeplepel van het beslag op het spek. Laat de koek bovenaan rustig droogbakken. Draai de koek om en laat goed doorbakken. Er moeten gaatjes in de koek zitten.
Serveer met siroop en donker notenbrood.
Smakelijk!!!
Dit is een recept van Mevrouw Lucienne Thaens uit Wiemesmeer (Zutendaal) |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|